De Reisgenoot

gevoelsgesprekken & begeleidingstrajecten

Uitgangspunten

De bouwstenen of voedingsbodem voor een gepast traject


Omgaan met verandering
Omgaan met verandering

Omgaan met verandering kan een noodzaak of een wens zijn. Soms hebben we geen keuze, of voelen we de kracht niet om te aanvaarden. Al begint bij aanvaarding wel de weg naar innerlijke rust.

Gesprek
Gesprek

Gesprek met ruimte en openheid voor wat jou aanbelangt. Met mildheid voor jou als persoon en met oog voor de onderliggende patronen en behoeftes.

De natuur als inspiratie
De natuur als inspiratie

Observeren hoe de natuur beweegt, pulseert, opruimt en vernieuwt kan inzicht brengen. Het kan je kijk op het leven sterk beïnvloeden. Ten slotte maken we allemaal deel uit van de natuur. Zonder meer.

Evenwaardigheid
Evenwaardigheid

We zijn allemaal verschillend ieder met zijn eigen overtuigingen en invloeden. Als we elkaar als 'gelijke' gaan beschouwen brengt dat evenwicht in ons samen-leven.

Authenticiteit
Authenticiteit

Jezelf zijn én kunnen zijn. Dat is waar het vaak om draait. Je pure zelf zijn (vanuit de oorsprong, het ware kind) maakt dat je levensenergie gaat bruisen.

Vertrouwen
Vertrouwen

Vertrouw dat alles wat op je pad komt deel uit maakt van jouw reis. Laat dat los waar je je zorgen over maakt. We horen het vaak zeggen, maar hoe doe je dat nu?

Talent
Talent

Weten welke talenten je bezit en deze ten volle kunnen inzetten kan een grote meerwaarde voor jouw beleving zijn. Ook weten wanneer jouw talent slapend is of doorslaat helpt je om jouw balans te vinden.

Bewust-zijn
Bewust-zijn

Bewustzijn, met een zachte neutrale houding kijken naar jezelf en jouw omgeving. Een leerzaam proces in het 'begrijpen' van processen, systemen, gewoontes,... . Bewust zijn, Leven in het nu zonder zorgen voor toekomst of verleden.

Leven vanuit je gevoel
Leven vanuit je gevoel

Bewust worden van dat wat je echt nodig hebt, van dat wat voor jou van essentiël belang is. En van daaruit je richting bepalen, brengt je dichter bij jouw waarheid. Dat wat goed voelt voor jou.

Zelfzorg
Zelfzorg

Soms moet je eerst voor jezelf zorgen om daarna in volle aanwezigheid in je omgeving te kunnen staan.

Verbindende communicatie
Verbindende communicatie

Verbindende communicatie, een open manier van omgaan met elkaar vanuit respect voor de ander en jezelf. Met een positieve focus streven naar evenwicht tussen wens en werkelijkheid.

Passie
Passie

Passie maakt je los van jouw ratio en brengt je dichter bij jouw gevoel. Vaak een vurige drijfveer voor dat wat je doet. Volg je passie en kom dichter bij je ware zelf.

Uitwaaien
Uitwaaien

Eens lekker uitwaaien kan het hoofd leeg maken en opnieuw voor een heldere kijk zorgen. Als dit jou aanspreekt, dan neemt De Reisgenoot je gewoon mee.

Balans
Balans

In de balans tussen jezelf en dat buiten jou, ligt vaak het antwoord. Het is actief zoeken naar het evenwicht tussen stilte en lawaai, licht en donker, wens en werkelijkheid,... Balans, een steeds bewegend proces.

Wandelen
Wandelen

Tijdens het wandelen geef je je geest de kans om tot rust te komen. Vanuit die rust en tijdens het naast elkaar stappen creëer je openheid voor inzichten.

Persoonlijke groei
Persoonlijke groei

We zijn er ons niet altijd van bewust, maar we groeien constant. Denk daarbij even aan een boom, volop bezig met groeien maar bijna onopmerkzaam. Probeer de (kleine) uitdagingen in het leven te zien als een kans om te groeien.

Traject
Traject

Een Traject met De Reisgenoot in verschillende etappes kan nodig zijn om de reis van verandering te kunnen volbrengen. Een traject met stopplaatsen om stil te staan, te informeren of richting te zoeken.

Creativiteit
Creativiteit

Creativiteit kan je helpen om te ventileren, inzichten te vinden of te even ontsnappen. Los van een vooraf bepaald doel of eindresultaat kan het je innerlijke rust bezorgen.

Innerlijke rust
Innerlijke rust

Stilte is niet hetzelfde als de afwezigheid van lawaai. Het is rust vinden in wat er is. Aanvaarden... Het is wat het is.

Muziek
Muziek

Bij het beluisteren of beleven van muziek kan oxytocine (het knuffelhormoon) vrij komen. Op jouw manier genieten van muziek die jou raakt als belangrijke voedingsbron voor stilte, inspiratie, ontspanning, vreugde, troost,...